Odlukom Federalnog ministarstva zdravstva šest ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla steklo je počasno zvanje primarijus.

Za dugogodišnji rad i rezultate: Šest ljekara UKC-a Tuzla steklo počasno zvanje primarijus
Foto: UKC Tuzla | Upriličen prijem za ljekare

Titula primarijus se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstvenog sistema.

Primarijate su dobili:

1. Doc. dr. med. sc. Igor Hudić, specijalista ginekologije i akušerstva i subspecijalista humane reprodukcije,

2. Doc. dr. med. sc. Almedina Ramaš, specijalista otorinolaringologije, subspecijalista audiologije

3. Doc. dr. med. sc. Jasmin Zvorničanin, specijalista oftalmologije

4. Dr. Nedžad Salkić, specijalista otorinolaringologije

5. Dr. Asmir Konjić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

6. Mr. med. sc. Lejla Zonić, specijalista neuropsihijatrije

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Šekib Umihanić tim povodom je upriličio prijem za pomenute ljekare.

“Želim uputiti čestitku ovogodišnjim dobitnicima priznanja i titule primarijus jer ovo značajno zvanje u našoj struci predstavlja simbol priznanja za vrhunsko znanje, stručnost i posvećenost zdravlju i dobrobiti naših pacijenata, ali i razvoju naučno-istraživačkih aktivnosti”, rekao je u svom obraćanju direktor Umihanić.

Primarijus dr. Asmir Konjić izrazio je zahvalnost na prijemu, te istakao da ovo priznanje za njega predstavlja potvrdu njegovom dugogodišnjem radu.

“Dobiti potvrdu da su vaša predanost i trud prepoznati i okrunjeni dodjelom počasnog zvanja primarijus za mene predstavlja veliku čast, ali podsticaj za budući rad i stručno zalaganje”, rekao je dr. Konjić.

Upriličeni prijem ujedno je bio i prilika za razgovor o radu, stručnom i naučnom usavršavanju kadra, ali i problemima i uspjesima na pojedinim klinikama.