Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić poslao je prigodnu poruku u kojoj je izrazio sućut svim ožalošćenim zbog gubitka bliskih osoba.

Vukšić: Moramo čuvati mir i ne dozvoliti da se nasilje ponovi
Foto: Fena | Vrhbosanski nadbiskup

"U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svima, koji su ožalošćeni zbog gubitka članova svojih porodica, prijatelja i poznanika. I ponizno molim dragog Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom", poručio je Vukšić.

"Pred tolikim tragedijama koje se, nažalost, događaju u svijetu, mora se ponavljati, da se nasilje nad ljudskim životom, koji je najveća vrednota na zemlji, osim što je težak prekršaj zakona, direktno protivi također volji Boga svemogućeg, Stvoritelja i jednog Gospodara života, koji je naredio: 'Ne ubij!'", istaknuo je.

Naglasio je da se ne može promijeniti ono što se dogodilo, ali da se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikome i nigdje više ne događa.

"I želim ponoviti: Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obvezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva", poručio je mons. Tomo Vukšić, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.