Značajna finansijska sredstva danas su odobrena na vanrednoj sjednici Vlade TK, a za potrebe obrazovnih institucija na području Tuzlanskog kantona.

Više od milion maraka za obrazovne institucije u TK
Foto: Tuzlanski.ba | Behram-begova medresa u Tuzli

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici donijela pet odluka o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice "Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava". 

JU OŠ Banovići Selo odobrena su sredstva u iznosu od 676.400 KM za izgradnju fiskulturne sale a iznos u visini od 10.000 KM pripao je JU Behram-begovoj medresi Tuzla na ime nabavke mašine za pranje tepiha i nabavke mašine za sušenje tepiha.  

JU OŠ Hasan Kikić Gradačac odobren je iznos od 174.300 KM na ime kompletnog pokrivanja krova objekta sa svim limarskim radovima i nabavkom i ugradnjom vanjske/fasadne stolarije (projekat izgradnje fiskulturne sale).

Finansijska sredstva su odobrena i JU OŠ "Solina" Tuzla u iznosu od 3.300 KM za rekonstrukciju (zamjenu) podova u kancelarijama škole i jednoj učionici.

Za izgradnju fiskulturne sale u PŠ Vučkovci Vlada TK odobrila je iznos od 673.020 KM JU OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje, Gradačac