Upućen prijedlog za određivanje pritvora Amiru Kovačeviću
Foto: Tuzlanski.ba

Postoji osnovana sumnja da je Kovačević u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2013. godine, prvo imao verbalni sukob sa tridesetosogodišnjim Kristijanom Botićem u restoranu Royal u Tuzli, a kada su obojica izašli ispred restorana, izvadio je pištolj, u Botića ispalio 6 hitaca

sudTuzla3

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli stavio prijedlog za određivanje pritvora za četrdesetrogodišnjeg Amira Kovačevića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TK- prenosi RTV Slon.

Postoji osnovana sumnja da je Kovačević u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2013. godine, prvo imao verbalni sukob sa tridesetosogodišnjim Kristijanom Botićem u restoranu Royal u Tuzli, a kada su obojica izašli ispred restorana, izvadio je pištolj, u Botića ispalio 6 hitaca i nanio mu prostrelne i ustrelne povrede u predjelu grudnog koša, stomaka i nogu.

Botić je hospitaliziran u UKC-u u Tuzli, a nakon operativnih zahvata smješten je na odjelu Intenzivne njege Klinike za hirugiju sa povredama opasnim po život.

Nakon prijema Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu od MUP-a TK postupjući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva. Izdate su i naredbe za potrebne istražne radnje i vještačenja koja će se provesti u narednom periodu.

Istraga je u toku.

Vezan članak: Uhapšen počinilac pucnjave, Botić u veoma teškom stanju