Uhapšen Alen Čengić: Velika akcija SIPA-e u Sarajevu, uhapšeno 15 osoba
Foto: Tuzlanski.ba

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) počela je rano jutros akciju na širem području Sarajeva.

Kako je za N1 potvrđeno u SIPA-i, u toku su akcije kodnih naziva Koral i Tango, a na terenu se trenutno nalazi više od 100 policijskih službenika SIPA-e.

U okviru akcije Koral uhapšeno je deset osoba zbog sumnje u organizirani kriminal, poreznu utaju, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju posla i još nekoliko krivičnih djela.

"Prvoosumnjičeni u ovom predmetu dovodi se u vezu sa navođenjem na prostituciju. U toku je pretres deset objekata s ciljem pronalaženja dokaza. U ovoj fazi u akcije Tango uhapšeno je pet osoba zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenja na prostituciju", kazala je za N1 Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

U akciji SIPA-e uhapšen je Alen Čengić, saznaje N1. Kako je potvrđeno za N1 u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, Čengić je prvoosumnjičeni kao organizator grupe za organizovani kriminal i drugih osumnjičenih osoba koji su kao članovi grupe počinili niz krivičnih djela u vremenskom periodu kada je privredno društvo Holiday resort d.o.o. Sarajevo koristilo prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. Sarajevo u stečaju, a koje su bili primorani napustiti po Rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu u junu mjesecu 2015. godine.