Udruženje žrtava i svjedoka genocida pozvalo ministra Košarca da ne širi dezinformacije
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje žrtava i svjedoka genocida danas je izrazilo duboko nezadovoljstvo zbog, kako navode, niza "laži i neosnovanih tvrdnji" koje je iznio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac protiv Armije Bosne i Hercegovine, kao i optužbi protiv člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. 

Pozvali su ga da bude odgovoran u svojim izjavama i da se suzdrži od širenja dezinformacija koje mogu doprinijeti daljnjem poticanju nestabilnosti i nesuglasica.

- Dok Vi ministre u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine nabrajate žrtve srpske nacionalnosti, nikako da se sjetite i zapitate kakva su to prava porodica srpskih žrtava, imaju li bar 1/8 od onog što imate Vi ministre. Mogu li te porodice bar do Panonskog slanog jezera ako već nisu u mogućnosti posjetiti atraktivna morska odredišta kao naš ministar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Možda Vam je lakše da gledate fotografije protjeranih Bošnjakinja iz Žepe, glumeći sažaljenje prema srpskim žrtvama - saopćeno je iz Udruženja.