U Tuzli sutra javna tribina "Nezaposlenost i kako je sistemski rješavati"
Foto: Tuzlanski.ba

"Nezaposlenost i kako je sistemski rješavati", naziv je javne tribine koja će biti održana sutra u prostorijama JU Dom penzionera Tuzla u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Udruženja nezaposlenih TK "Bolje sutra".

nezaposlenost10Ciljevi javne tribine su razmjena informacija s građanima o trenutnom stanju u oblastima rada i zapošljavaja i diskusija o mogućim mjerama za smanjenje nezaposlenosti.

Prijedlozi mjera za smanjenje nezaposlenosti i preporuke za donosioce odluka će biti početni korak za stvaranje pozitivnih promjena u oblasti zapošljavanja, saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Uvodničari će govoriti o nezaposlenosti, njenim uzrocima i predviđenim trendovima u budućnosti, te dati svoje preporuke za kreiranje mjera za njeno smanjenje.

Profesori Univerziteta u Tuzli Kadrija Hodžić i Hajro Kofrc će analizirati stanje s naučnog stanovišta, dok će ostali uvodničari govoriti o mjerama koje poduzimaju organizacije civilnog društva, udruženja i fondacije, te javne ustanove, poput Službe za zapošljavanje TK.