U BiH danas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom
Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prijepodne.

U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak.

Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 28.

U Sarajevu djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u četvrtak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena, na jugu zemlje do 26.

U petak u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U subotu se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.