Foto: Tuzlanski.ba

Dvadesetšestogodišnja Minela Babajić iz Tuzle,nakon bezbroj odbijenica tokom traženja posla, odlučila je da pokrene sopstveni "biznis," i time poveća kućni budžet.

Svoj hobi pretvorila je u svakodnevni posao. Čokoladom okupani slatkiši, pravi je opis onoga čime se ova mlada žena bavi. Radi se o keksu, hurmama, smokvama, koje su prelivene čokoladom i na predivan način dekorisane.

„Oduvijek sam voljela pripremati slatkiše za svoje najbliže, to mi pričinjava zadovoljstvo, pa sam tako počela izrađivati i keks i biskvit kuglice, hurme i smokve, koje su, u kombinaciji s čokoladom, veoma ukusne, a dekoracija je sastavni dio mojih slatkiša. S obzirom da sam, u potrazi za zaposlenjem, konkurisala na brojne pozive i sve se uglavnom svodilo na tome, ili dobijete odbijenicu ili vam ništa ne jave, odlučila sam da pokušam na ovaj način doprinijeti kućnom budžetu i tako sastavim ugodno s korisnim“, kazala je za Tuzlanski.ba Babajić.

Potražnja za ovim slatkišima na njenoj Facebook stranici je zaista velika i svi koji ih jednom probaju imaju samo riječi hvale, što joj daje motivaciju da nastavi sa svojim, nekada hobijem, ovom kućnom radinošću koja, iako iziskuje vrijeme i ulaganja, pričinjava i zadovoljstvo.

Sama činjenica da je cijenu prilagodila našim standardima, gdje se kuglice kreću od 0.35-0.50 KM, dok su hurme i smokve takođe jako prihvatljive, govori u prilog tomr da se ne radi o zaradi koliko o uživanju u pripremi.  „Volim ovaj posao,zabavim se, opustim, pustim mašti na volju,a sreću mi donese bezbroj poruka koje primim od svojih zadovoljnih kupaca“, zaključila je ova mlada i vrijedna žena. (Tuzlanski.ba)