Tuzla: Na lokaciji TC "Siporex" oduzeta veća količina akcizne robe
Foto: Tuzlanski.ba

UIO BiH - Oduzeta roba vrijednosti više od 150.000 KM

UIO-BiH-RC-TuzlaU okviru provođenja akcije suzbijanja neovlaštene trgovine robom široke potrošnje i akciznom robom, Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla i policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, pod pokroviteljstvom Interpola i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, 1. novembra 2013. pretresli su stambene objekte na više lokacija na području općine Živinice i pijačne poslovne prostore na lokaciji TC "Siporex" općina Tuzla.

Prilikom pretresa, pronađena je i privremeno oduzeta veća količina akcizne robe i robe široke potrošnje, i to: 71 kg duhana u rinfuzi, 10.040 paklica različitih cigareta, 6.191 komada raznih čokolada, 3.272 komada omekšivača i različitih kozmetičkih proizvoda, 34.710 kunzumnih jaja i 21.394 komada različitih prehrambenih artikala, više od 200.000 komada PVC vrećica i ostalih različitih artikala, te dva računara i određenu količinu novca.

Ukupna vrijednost oduzete robe i novca veća je od 150.000 KM.

Po okončanju istrage Kantonalnom tužilaštvu TK-a bit će dostavljen Izvještaj protiv A.H. iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljena trgovina", saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH. (Fena)