Foto: Tuzlanski.ba

Turska fondacija Diyanet (TDV) povodom Kurban-bajrama socijalno ugroženim porodicama u Bosni i Hercegovini podijelila je kurbansko meso, javlja Anadolu.

Akcije klanja kurbana upriličene su u Sarajevu, Visokom, Zenici, Doboju, Žepču, Banjoj Luci i Prnjavoru pod nadzorom Ureda za vjerske poslove Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske Mustafa Guvenc rekao je da je Diyanet i ove, kao i ranijih godina, sproveo akciju bez problema uz pomoć organizacija u zemlji i inostranstvu.

Kako je kazao, akcija podjele kurbanskog mesa je prvenstveno upriličena u područjima pogođenim zemljotresima u Turske, ali i drugim dijelovima zemlje, kao i inostranstvu.

Guvenc je kazao da su akcije podjele tokom Kurban-bajrama upriličene u više od 100 zemalja, uključujući Balkan, Aziju i Afriku.

Prema njegovim riječima, volonteri i službenici Diyaneta su vrijedno radili na terenu kako bi savjesno ispunili svaki zadatak koji je pred njih stavljen, a u cilju pomoći ugroženim građanima za Kurban-bajram. Radili su na kupovini kurbana, klanju i distribuciji.

Zahvalio se svim građanima koji su učestvovali u akciji, partnerskim organizacijama i Diyanetu.

Guvenc je dodao da ovakve akcije jačaju bratske veze dvije zemlje.