Susret postao viralan: Putin izbjegao Dodikov pokušaj poljupca
Foto: Tuzlanski.ba

Putin je na sastanku rekao da Rusija ne mijenja stav u vezi s Daytonskim sporazumom te da smatraju da je Dayton temelj za očuvanje situacije u BiH

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, entiteta BiH bio je ove sedmice u Rusiji koju i inače često pohodi, jer su mu na Zapadu vrata uglavnom zatvorena kao, uostalom i Vladimiru Putinu.

Ruski predsjednik primio je Dodika koji mu je razdragano krenuo u susret i poljubio ga. Htio je Dodik dati Putinu još poneki poljubac, ali ovaj ga je na Dodikovo iznenađenje odgurnuo od sebe. Neugoda je nakratko zavladala u dvorani, kao, uostalom, i kod svih onih koji su naknadno pogledali video. Čudno kako Dodiku niko nije rekao da Putin baš i ne voli prisnost te često, posebno od pandemije, sjedi poprilično udaljen od svojih gostiju.

Putin je na sastanku rekao da Rusija ne mijenja stav u vezi s Daytonskim sporazumom te da smatraju da je Dayton temelj za očuvanje situacije u BiH. Izjava vjerovatno nije dobro sjela Dodiku koji uporno ponavlja da će odcijepiti RS, a to je upravo u suprotnosti s Daytonskim sporazumom i očuvanjem mira, što barem javno propagira i njegov prijatelj Putin. (Vecernji.hr)