Rizično zanimanje: Poštari u BiH nose elektrošokere! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Poštar postalo jedno od najopasnijih zanimanja - Pogledajte kako izgleda njihov jedan radni dan

postarbhU samo sedam dana, napadnuta su dva poštara u našoj zemlji. Jedan je svirepno ubijen, a drugi opljačkan. Čini se da ovo nekad bezbrižno zanimanje, postaje sve rizičnije.

Samed Hadžić, poštar je već 9 godina u Olimpijskom naselje na Mojmilu u Sarajevu. Kaže da je na svom terenu siguran. Radni dan provodi družeći se s narodom i sanducima. Dugo radi u istom naselju, poznaje sve stanare, te do sada, kaže, nije imao negativnih iskustava. Ipak tvrdi, uvijek je na oprezu. Posebno onih nekoliko dana u mjesecu kada ljudima nosi novac.

"Tada imamo oči i na leđima, posmatramo. Mada, mi smo najsigurniji u naselju gdje dijelimo penzije. Tu smo među svojim narodom. Veći je problem, naprimjer, doći iz moje pošte do terena gdje radim, nesigurniji sam na tom predjelu nego na samom terenu", kazao je poštar Samed.

"Ranije", tvrdi Samed, "poštari nisu morali da razmišljaju kako se zaštiti kada nose novac." Posljednje dvije godine, uz poštarsku torbu koju zaduže svako jutro, u rizičnim danima dođe i elektrošoker. (TV1.ba)