Završni radovi na prilaznom putu gradskom groblju Drežnik u Tuzli teku prema planu, a njihovo okončanje očekuje se u narednih mjesec do mjesec i po dana, ovisno o vremenskim uslovima.

Foto: Grad Tuzla | U toku završni radovi na prilaznom putu

Prilazni put povezuje stari put za Bukinje s grobljem, u dužini od 1.200 metara, a za ovaj projekt izdvojeno je oko 1.000.000,00 KM iz Budžeta Grada Tuzle.

Osim asfaltiranja, projekt uključuje izgradnju potpornog zida s desne strane puta, kako bi se stabilizovala padina iznad njega. Planirano je da put bude širine 5,5 metara, s pješačkom stazom od 1,5 metara, dok su u toku pripreme za postavljanje ulične rasvjete i dovođenje vode na lokaciju.

Vezani članak Privode se kraju radovi na gradskom groblju Drežnik, kreće izgradnja prilaznog puta

''Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, očekujemo da će asfaltiranje biti završeno za mjesec do mjesec i po dana'', kazao je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle. 

Na gornjem dijelu puta, prema platou groblja, već su završene pripreme u dužini od 250 metara za početak asfaltiranja. 

Ovaj projekt će unaprijediti kvalitetu infrastrukture te omogućiti bolji i kvalitetniji pristup gradskom groblju Drežnik koje bi trebalo biti stavljeno u funkciju ove godine.

U prvu fazu gradnje je uloženo oko četiri miliona maraka, a osim objekta za sahrane i mrtvačnice, predviđeno je 4.200 grobnih mjesta.