Posljednja izjava navijača BiH koji je život izgubio na povratku iz Litvanije (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Tri BH državljanina izgubila život u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Poljskoj pri povratku sa utakmice u Kaunasu između Litvanije i BiH.

bh-navijaci-izjava

Ambasada BiH u Varšavi dobila je zvaničnu informaciju o saobraćajnoj nesreći koja dogodila jutros u gradu Lomža, oko 150 kilometara od glavnog grada Poljske. U nesreći je povrijeđen još jedan navijač koji je smješten u bolnicu, ali njegove povrede nisu opasne po život. Prema nezvaničnim informacijama u stravičnoj nesreći živote su izgubili Hasib Mahimić vođa navijača Ljuti Krajišnici, Vildan Pehlić i Almir Kasumović.

Na dan utakmice Hasib Mahimić dao je izjavu za Sportsport.ba ne sluteći da će ovo biti njegova posljednja izjava u životu. Tužan i bolan događaj koji je potresao čitavu naciju.

"U danima slavlja, postoje i oni koji tuguju, a i ja tugu dijelim s njima... Potresla me vijest da su trojica naših navijača izgubila život vraćajući se iz Kaunasa u BiH. Njihovim porodicama i najbližim šaljem najiskrenije saučešće, kao i porodici male Belmine, koja je izgubila bitku za život. Zauvijek ćete živjeti u našim srcima"... napisao je na svom FB profilu naš reprezentativac Edin Džeko!!!

Bili ste 12-ti igrač Zmajeva u Kaunasu, prešli ste hiljade kilometra da bi bodrili našu reprezentaciju, neka vam Allah dž.s. podari vječni rahmet duši i uvede vas u lijepi Dzennet!