Poreznici u Međugorju: Vlasnici i konobari se razbježali!
Foto: Tuzlanski.ba

Na meti inspektora su se našle i međunarodne udruge koje se, mada po viđenom i ne sliče tome, predstavljaju humanitarnima...

medjugorje65

Samo dan uoči 32. godišnjice ukazanja Gospe u Međugorju, gdje se našlo više desetaka hiljada hodočasnika iz čitavog svijeta, inspektori nekoliko sigurnosnih agencija na federalnoj i državnom nivou upali su u više velebnih objekata, među kojima i onaj jedne od vidjelice Marije Pavlović-Lunetti. To je izazvalo nemalo čuđenje, a mnogi su i otvoreno negodovali - piše Večernji list.

"Morali smo odabrati ove dane kad je najveći broj hodočasnika jer se tada najbolje da vidjeti ko što i kako radi. Mi samo radimo svoj posao. Ranije smo dolazili i upozoravali na brojne nepravilnosti u radu. Zakon se mora poštovati" - odgovarali su inspektori na sve pokude zbog toga što su upravo izabrali dane najveće slave u Međugorju. No, i dalje su domaćini imali brojne upite za 'nepozvane' goste.

"Što za vrijeme Filmskog festivala u Sarajevu ne obilazile brojne hostele i ostale objekte koji su registrovani kao humanitarne udruge. Imali bi što vidjeti i čuti- ogorčeno su govorili Međugorčani. No, nekima od njih nije bilo do razgovora, nego su se zbog rada na crno razbježali netom prije upada inspektora financijske policije, te rada i saniteta, kao i oni za strance. Bježali su glavom bez obzora, pa su inspektori zatjecali prazne kuhinje iz kojih se još dimilo, kao i restorane pune stranih gostiju koje nije imao ko poslužiti.

"Nema ih. Sve je pusto. Gdje su kuharice, konobari, sobarice, čistačice... - pitao je jedan od inspektora ženu na recepciji hotela s 54 sobe, da bi se ispostavilo da ni ona uopće nema papire za rad. Jedva je našla i ličnu kartu. Naknadno su se pojavili i vlasnici, tvrdeći da su upravo bili u Mostaru zbog dokumentacije te u više navrata ističući: Radimo na tome da sve bude u redu! Na meti inspektora su se našle i međunarodna udruženja koje se, mada po viđenom i ne sliče tome, predstavljaju humanitarnima, kao što je Nuovi Orizzonti, kao i centre za ovisnike od narkomanije.