Požarnica: U saobraćajnoj nesreći smrtno stradala G.R. iz Tuzle
Foto: Tuzlanski.ba

Pedesetsedmogodišnja G.R. iz Tuzle smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17:20 sati u tuzlanskom naselju Požarnica.

put-nesrecaKako je potvrđeno za RTV Slon u ovoj nesreći su povrijeđeni i pedesetosmogodišnji S.G. koji je upravljao putničkim motornim vozilom te njegova supruga J.G. iz Lukavca. O stepenu njihovih povreda nisu se izjasnili ljekari u UKC-u Tuzla.

Prema informacijama iz MUP-a TK, u nesreći je učestvovao i tridesetosmogodišnji H.B. koji je upravljao teretnim motornim vozilom. O svemu je upoznato i Tužilaštvo TK, a uzroci nesreće su najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima na putu, te klizav kolovoz.

Od 19.20 sati saobraćaj se u mjestu Požarnica (M-18 Tuzla-Ugljevik) odvija naizmjenično jednom trakom, saopštio je BIHAMK. Vrlo brzo očekuje se potpuna normalizacija saobraćaja na ovom lokalitetu.

Prema prikupljenim podacima, danas se u većem dijelu BIH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Frekvencija vozila je pojačana, posebno na izlazima iz većih gradskih centara, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.