Piano Fest Tattile: Tuzla domaćin prvog festivala klasične muzike
Foto: Tuzlanski.ba

U oraganizaciji agencije "Fena" u Tuzli će od 25 do 27 marta 2016. godine biti održan Prvi BH Piano Fest Tattile.

Ideja o pokretanju festivala klasične muzike sa akcentom na klavirsku muziku, klavirsku pedagogiju i metodiku rada u nastavi proistekla je kao rezultat promišljanja potrebe za obogaćivanjem scene klasične muzike u Tuzli, kažu organizatori.

Tattile Piano fest ima viziju da postane uspješan i prepoznatljiv dodatak tuzlanskoj kulturnoj sceni, da inspiriše i motiviše mlade pijaniste od 12 do 18 godina, te da im omogući usavršavanje kroz neposredni kontakt i poduku međunarodno priznatih i cijenjenih muzičkih pedagoga i koncertnih pijanista.

Cilj ovakve jedne manifestacije je omogućiti najbolje iskustvo učenja u kombinaciji sa edukatvinim seminarima i radionicama, te bogatim koncertnim programom eminentnih pijanista. Zatim, stvoriti mrežu kontakata muzičkih i klavirskih pedagoga, učenika muzičkih škola i njihovih roditelja. Kao i razmjena znanja, iskustava i vještina te promovisanje kulturnog identiteta grada Tuzle, istakli su organizatori.

Trodnevnim programom festivala predviđeno je da se održe tri koncerta, tri seminara, dvije radionice i master class, a kao predavači i učesnici su najavljeni Planinka Jurišić Atić, Aida Gavrilova, Dragoljub Dragan Šobajić, Selma Softić Porobić i drugi.

Festival će biti održan u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a voditelj i koordinator na projektu su Iva Pašić i Nermina Durmišević.

Sve informacije vezano za ovaj događaj možete da pratite na Facebook stranici Festivala Tattile.(Tuzlanski.ba)