Otvorite "četvere oči": DP/Mercator na limenci kafe zakida za čitavih 65 feninga!
Foto: Tuzlanski.ba

DP/Mercator market na Džidžikovcu kandidiramo za Guinessovu knjigu rekorda u kategoriji "Najbrža inflacija": Naš novinar svjedočio je kako je limenka Nescafe od police pa do kase za samo nekoliko sekundi poskupjela za čitavih 65 feninga!

mercator-racun1

Na polici pored Nescafe uz šifru proizvoda 101838 za limenku od 100 grama stajala je cijena od 5,85 KM. Dok je novinar SB došao do kase, cijena je skočila na 6,50 KM, i to za proizvod istog naziva, i još bitnije - iste šifre! primjera radi, za 65 feninga možete kupiti kroasan. Pogledajte fotografiju i uvjerite se, a preporučujemo vam da ako kupujete u nekom od DP/Mercator marketa, dobro provjeravate cijene svega što kupujete.

Nije rijetkost da vam se u marketu učini da je konačan račun mnogo veći nego ste gledajući cijene i sabirajući mislili da će biti, ali malo ko može posumnjati da trgovci mogu pribjeći ovako bezočnoj i krajnje bezobraznoj metodi zakidanja kupaca.

Nedavno je sličan slučaj zabilježio i portal Klix.ba kojem se javio prevareni kupac Mercatora kojem je cijena krušaka s 3,70 na 3,81 KM, za 11 feninga! Iako nekima 65 ili 11 feninga ne zvuči mnogo, zamislite samo koliko marketi koji imaju stotine kupaca dnevno mogu skupiti ekstra meoporezovanog profita na ovaj način. Nimalo bezazleno, prenosi Slobodna Bosna.