Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i delegacija Vlade TK  povodom 32. godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine položili su cvijeće i odali počast na spomen obilježju na Slanoj Banji u Tuzli.

Foto: Vlada TK | Sjećanje na borbu za slobodu Bosne i Hercegovine

Odali su počast i na spomeniku poginulim pripadnicima MUP-a u obrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

Na svečanoj akademiji, koja je i ove godine okupila brojne učesnike društveno političkog života TK ali i pripadnike 2. korpusa, ratne vojne invalide, porodice šehida i poginulih boraca i demobilisane borce  u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, premijer Halilagić obratio se prisutnima naglašavajući koliki je značaj obilježavanja godišnjice stvaranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

„Za razliku od prethodnih godina, primjetno je da obilježavanju svih bitnih datuma, uključujući i Dan II korpusa ARBiH pridajemo znatno više pažnje i da ovakva obilježavanja konačno dobivaju obrise kakve i zaslužuju", kazao je premijer Irfan Halilagić.

Dodao je kako uključivanje znatnog broja mladih u ove manifestacije također ide u prilog njegovanju kulture sjećanja ali i ispunjavanju naše trajne obaveze da dostojanstvenim obilježavanjem godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine čuvamo sjećanje na borbu za slobodu Bosne i Hercegovine.