Foto: Tuzlanski.ba

Još jedan u nizu uspješnih projekata kompanije „Leftor"

telefonski-imenik-leftor

Kompanija „Leftor" iz Tuzle je po narudžbi BH Telecom-a izradila i isporučila novi telefonski imenik na CD-u, koji će uskoro biti dostupan u poslovnicama BH Telecoma. Ovo je samo još jedan u nizu uspješnih projekata koje je kompanija „Leftor" završila u zadanom roku.

Naime, riječ je o aplikaciji u koju su ugrađeni svi podaci korisnika BH Telecoma koji su zaključeni sa martom 2013 godine, a izradu 15.000 CD-ova originalnom pakovanju Leftor je uradio u suradnji sa fabrikom CD-ova Sony u Austriji. Na kompletnom softverskom rješenju i izradi radila je ekipa okupljena oko Leftor d.o.o, koja već dugi niz godina ima iskustvo u softverskom biznisu, projektovanju i razvijanju aplikacija.

telefonski-imenik-leftor23

"BH Telekom imenik je PC aplikacija koja se starta direktno sa CD-a bez instalacije. Dvojezična je, i može se pokrenuti i u Engleskoj i u Bosanskoj varijanti. Omogućava korisnicima da pretražuju bazu fizičkih i pravnih lica, te vlasnika mobilnih telefona. Aplikacija podržava i obrnuto traženje pronalaženje vlasnika telefona po broju telefona. Također sadržava i bazu pozivnih brojeva za sve države svijeta, za sve BiH gradove kao i listu važnih telefona u BiH.", izjavio je Kristijan Smiljanić, direktor Leftor-a.

Kompanija Leftor d.o.o. osnovana je sa ciljem uspostavljanja odnosa sa klijentima, pružanjem usluga iz oblasti WEB hosting, izrade WEB portala, aplikacija za mobilne telefone i naprednih dinamičkih aplikacija, te sličnih usluga baziranih na internet tehnologijama.

Ovaj produkt domaće firme za najvećeg BiH telekom operatera, još jedan je od dokaza da i lokalne firme mogu da učestvuju ali i rješavaju velike projekte. (Tuzlanski.ba)