Foto: Tuzlanski.ba

Najveća društvena mreža Facebook već duže vrijeme omogućila je geolokacijsko oglašavanje putem svojih kanala, što znači da se prilikom oglašavanja mogu odabrati korisnici iz različitih gradova u našoj zemlji, na taj način oglašivači imaju priliku ciljano promovisati svoj proizvod/uslugu na tačno odabranu regiju/grad.

Kada je Tuzla u pitanju ovaj grad je dugo vremena na najpopularnijoj društvenoj mreži bio označen kao "Tuzla Canton". Nakon što se uslijed brojnih reakcija ova greška ispravila, stigle su nove greške. Naime, prilikom upisivanja gradova Facebook je napravio nekoliko gafova kada su gradovi u BiH u pitanju, za sada smo uspjeli otkriti ukupno tri propusta.

Pored Tuzle, Facebook je Distrikt Brčko geolokacijski smjestio u Republiku Srpsku, a kada recimo upišete u gradove “Istočno Sarajevo”, Facebook će vam ponuditi opciju "Srpsko Sarajevo", koje formalno i ne postoji.

tuzla-republika-srpska34

Facebook je do sada već nekoliko puta kontaktiran, a to je učinila i redakcija našeg portala koja im ukazala na greške, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor niti rezultate. Do kada će Tuzla i Brčko biti sastavni dio manjeg bh. entiteta ostaje nam da vidimo... (Tuzlanski.ba)

facebook-greske23