Nezir Dardagan prebačen u UKC Tuzla (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Ljekari kažu kako je njegovo stanje nakon ukazane pomoći danas bolje

nezir dardagan

Povratnik u Zvornik Nezir Dardagan, koji je jučer napadnut i pretučen dok je sa sinom išao na Bajram-namaz, zbog zdravstvenih problema od sinoć je na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Ljekari kažu kako je njegovo stanje nakon ukazane pomoći danas bolje, ali će ostati u Tuzli na daljem liječenju. Podsjetimo, Dardagana su napala trojica mladića, zbog čega su privedene tri osobe, a jedna je uhapšena. Istraga je još u toku.

Izjava glasnogovornice Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli Amre Odobašić

Oštre osude napada na Nezira Dardagana

Iz RS-a stižu osude napada na Nezira Dardagana. Napad su osudili predsjednik i potpredsjednik tog entiteta, Milorad Dodik i Enes Suljkanović, te premijerka Željka Cvijanović. Umjesto koraka naprijed ka suživotu i pomirenju, događaju se sporadični incidenti, koji život s drugim i drugačijim vraćaju unazad. Predstavnici institucija RS-a obećavaju da će učiniti sve da slične incidente spriječe ubuduće.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio fizički napad na Nezira Dardagana, koji se dogodio jučer u Zvorniku na ramazanski Bajram. U RS-u, kao demokratskoj zajednici, živi se u miru i toleranciji i građani bilo koje vjerske i nacionalne pripadnosti mogu neometano da slave svoje praznike, stoji u saopštenju.

Napad je najoštrije osudio i potpredsjednik RS Enes Suljkanović, ističući da svaki put kad napravimo korak naprijed ka suživotu i pomirenju uvijek se desi incident koji nas vrati nekoliko koraka unazad.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović osudila je napad izrazivši ogorčenje što se to desilo na najveći islamski praznik - Ramazanski bajram", saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću. Istakla je da su "građani u RS-u ravnopravni, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost", kao i da će "institucije RS-a nastaviti da ulažu maksimalan napor kako bi slični incidenti bili izbjegnuti u budućnosti". (federalna.ba)