Foto: Tuzlanski.ba

Posljednja pucnjava u Tuzli, kada je ranjen Amar Adrović, nastavak je obračuna kriminalnih grupa koje se povezuju s Naserom Orićem i Tasimom Kučevićem.

dani-novine-naslovnaSredinom prošle sedmice objavljeno je da je Amar Adrović (35) iz Sarajeva teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila ispred Tržnog centra Sjenjak na Brčanskoj Malti u Tuzli.

Prema pisanju medija u pucnjavu je umiješan Beriz Kabilović, koji je više puta osuđivan zbog sličnih krivičnih djela i trenutno se nalazi na uslovnoj slobodi. Na mjestu pucnjave pronađene su tri čahure. Utvrđeno je da se radi o tri napadača, ali je neposredno nakon događaja uhapšen samo Željko Nikolić, čiji je automobil, džip terenac, korišten tokom pucnjave i za bijeg napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su prenijeli portali, nakon što su se dovezli do Sjenjaka, iz automobila su izašli muškarci s fantomkama na glavama i ispucali više metaka u Adrovića. Policija je, kako je objavljeno, nastavila potragu za Berizom Kabilovićem i Selverom Salimovićem zvanim Švrćo.

Dani nezvanično saznaju da se radi o ozbiljnom sukobu kriminalnih grupa u Tuzlanskom kantonu u koji su uključena braća Mehić, Naser Orić, a po nekim izvorima i Naser Keljmendi. Razlozi sukoba su borba za prevlast i teritoriju, koji već duže traju...

Cijeli tekst koji je izašao u današnjim "Danima" možete pročitati u prilogu:

dani-kriminal

dani-kriminal2

Dženana Karup Druško - Dani / Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample