Foto: Tuzlanski.ba

Supružnici Dragutin (53) i Živana (51) Spasojević iz Čelopeka, kod Zvornika, su poginuli, dok su tri osobe teže povrijeđene u stravičnoj nesreći u subotu uveče na magistralnom putu Zvornik - Tuzla, na prevoju Crni vrh.

golf-smrskan

Nesreća je policiji prijavljena oko 20.45 i u njoj su učestvovala dva automobila golf 2 i pežo 207, koji su se direktno sudarili.

Očevici su ispričali da je nesreća bila stravična, jer je beživotno tijelo Dragutina Spasojevića, koji je vozio golf 2, ostalo smrskano u uništenom automobilu.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su se nastradali supružnici vraćali kući nakon posjete rodbini, kada je iz suprotnog pravca u punoj brzini naletio pežo 207, za čijim volanom se nalazio dvadesetjednogodišnji Senad Pandur iz Tuzle.

Od siline udara, Spasojevići su preminuli na mjestu nesreće, dok su u pežou 207, osim Pandura, povrijeđene još dvije osobe i to suvozač S.P. (21) iz Zvornika i saputnik A.T. (19) iz Glumine, kod Zvornika.

peugeotsmrskan1

Pandur je nakon nesreće prevezen u Klinički centar Tuzla, dok su saputnici nakon ukazane pomoći pušteni na kućno liječenje.

Prvi rezultati istrage, ukazuju da su supružnici izgubili život zbog prebrze vožnje mladića koji je bilo za volanom automobila pežo 207, ali tačne okolnosti biće poznate nakon detaljne istrage kojom rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.

U policiji je potvrđeno da je za volanom golfa 2 bio nastradali Dragutin Spasojević, dok je u trenutku nesreće na mjestu suvozača bila njegova supruga Živana.