Na aukciji "Volim Tuzlu" prikupljeno 1.385 KM (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Tuzlanska fondacija obilježila deset godina postojanja i mudrog ulaganja u razvoj zajednice!

Aukcija-3Fondacija tuzlanske zajednice je proteklog vikenda nizom prigodnih manifestacija obilježila deset godina postojanja i kontinuiranog podržavanja građanskog učešća, osnaživanja i uključivanja mladih, neformalnog obrazovanja, volonterizma i filantropije!

Filantropija, volontiranje i aktivno građanstvo" naziv je otvorenog foruma koji je okupio veliki broj mladih ljudi na kojem su učešće kao panelisti uzeli predstavnici civilnog sektora i lokalne zajednici sa bogatim iskustvom iz oblasti filantropije i volontiranja. Iako je u uslovima u kojima se našlo bh. Društvo teško biti filantrop, svaka osoba njeguje samostalno čovjekoljublje, odnosno filantropiju. Nosi je iz kuće, a organizovanje ovakvih druženja samo su poticaj i dokaz mladima da su na dobrome putu; što su i neki od zaključaka otvorenog foruma.

Javna prezentacija rada FTZ, koja je održana u Narodnom pozorištu Tuzla, bila je odlična prilika da se ponovo sretnu volonteri, donatori, prijatelji Fondacije tuzlanske zajednice, da se osvrnu na postignute rezultate te upoznaju sa planovima za budućnost.

Nakon javne prezentacije rada, održana je i dobrotvorna aukcija umjetnina i drugih vrijednosti „Volim Tuzlu" s cijem prikupljanja sredstava za lokalne projekte. Posjetioci su mogli pogledati i kupiti predmete koje su povodom Aukcije poklonili tuzlanski umjetnici, sportisti i porodice iz Tuzle. Prikupljeno je 1.385 KM, a sredstva će se, kako i je i planirano, usmjeriti u Fond „Volim Tuzlu" za podršku lokalnim projektima i inicijativama za poboljšanje uslova življenja u našem gradu.{igallery id="3763" cid="304" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="10"}

Na muzičkom koncertu, koji je također održan povodom obilježavanja desetogodišnjice FTZ, predstavili su se polaznici Osnovne muzičke škole Tuzla:

Muris Šerićović – harmonika, u klasi profesora Suljić Nedima, i Mirza Halilović, klarinet u klasi profesora Alić Senada.

Kao i polaznici škole pjevanja Lejle Teskeredžić:

Adna Salković, Ajla i Ajdin Jusufović, Amra Karić, Medina Delić, Nera Salkić, Nadina Hadžiselimović, I Ilda Ismaili,

Sve aktivnosti su imale za cilj da promoviraju ostvarene rezultate programa Fondacije i rezultate preko 300 građanskih inicijativa i projekata koje su podržane u proteklim godinama.