Foto: Tuzlanski.ba

Moj San, vodeći bosanskohercegovački proizvođač sistema za spavanje se uključio u projekat izgradnje Roditeljske kuće, inače projekat udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH".

Objekat se nalazi u krugu Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo a izgradnja centra je počela 2014. godine. U toku su završni radovi kako bi polovinom ovog mjeseca objekat bio u funkciji. Osnovna namjena objekta je boravak djece i roditelja zajedno, dok traje proces liječenja, kako bi u porodičnoj atmosferi taj proces bio što uspješniji što je od presudnog značaja za izlječenje.

"Ono što je najbitnije je činjenica da je ovaj objekat namjenjen porodicama i djeci iz cijele Federacije BiH, a s obzirom na činjenicu da je proces liječenja dug te da je za izlječenje jako bitna porodična toplina i atmosfera značaj samog objekta je nemjeriv", ističu u brandu Moj San.

Moj San je krajem 2015. i početkom 2016. godine značajan dio sredstava namjenio za aktivnosti donacija za institucije od vitalnog interesa u BiH, sa naglaskom na bolnice i kliničke centre širom BiH. Do sada su donirani madraci za; UKC Tuzla, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, KB dr. Safet Mujić Mostar, KB Zenica, KB dr. Irfan Ljubijankić Bihać, JU bolnica Travnik, Univerzitetsku bolnicu Foča a posljednja u tom nizu realiziranih donacija je Roditeljska kuća u Sarajevu.

Aktivnosti donacija madraca koje provodi Moj San imaju za cilj podizanje svijesti kompletne društvene zajednice o stanju i bitnosti institucija ovog tipa kako bi bolesnici koji često borave u lošim i neadekvatnim prostorijama imali bolje uslove za boravak.

Do kraja 2016. godine ova društveno odgovorna kompanija ima u planu realizirati ostatak aktivnosti doniranja madraca u koje je uključila još nekoliko centara ovog tipa širom BiH.