Moguće gužve i duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima
Foto: Tuzlanski.ba

Saobraća se bez vanrednih ograničenja po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, a posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost uz riječne tokove, a izdvajamo putni pravac Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima:M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik, M-19.3 Rogatica-Ustiprača i M-16 Banja Luka-Jajce.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazimaBosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. (Tuzlanski.ba)