Informacija da je poznati glumac Moamer Kasumović presuđeni napasnik šokirala je cijeli region, ali vrlo kratko vrijeme je pokazalo da nisu baš svi šokirani.

Mladić koji je javno progovorio o Kasumoviću nije iz presude: Koliko ima žrtava poznatog glumca?
Foto: Instagram | Novi detalji

Moamer Kasumović je pravosnažno presuđen za bludničenje nad maloljetnikom 2021. godine i kaznu zatvora od godinu otkupio te ostao na slobodi.

Sve se odigralo tokom Sarajevo festa, u Narodnom pozorištu u Sarajevu, kada se obratio mladić koji je kazao da je kao maloljetnik bio žrtva Moamera Kasumovića. 

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da protiv glumca postoji pravosnažna presuda. Sada se došlo do novog šokantnog saznanja - Moamer Kasumović je imao još 'žrtava'.

Vezani članak Otkriveno: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

U periodu nakon prve objave, mnogi su mislili da je riječ o istoj osobi, ali vremenom se klupko odmotalo - riječ je o potpuno drugoj žrtvi. Mladić zbog kojeg je presuđen ohrabrio se dati nekoliko anonimnih izjava u medijima, a kontaktirao je i redakciju portala Radiosarajevo.ba te ispričao detalje.

Kasumovićeva žrtva za koju se vjeruje da je presuđen ispričala nam šokantne detalje slučaja. Potvrdio nam je da nije bio u Narodnom pozorištu i momku koji je progovorio tokom predstave "čestitao na hrabrosti i dodao da se nada da će se zakon promijeniti i da se neće za ovakva djela moći novcem otkupiti kazna".  

Za Radiosarajevo.ba je iz Tužilaštva KS potvrđeno da protiv Moamera Kasumovića postoji samo jedna prijava na osnovu koje je i presuđen.

"Provjerila sam sve spise, postoji samo jedna presuda", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštvo KS, za portal Radiosarajevo.ba.

MUP KS zbog složenog procesa i presude (bludne radnje) nije mogao dati dodatne informacije.

Vezani članak Ispovijest mladića nad kojim je bludničio Kasumović: On živi normalno, a mene je dugo bilo stid

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH je u četvrtak, 19. septembra potvrđeno da je glumac Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog pedofilije.

"Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine", potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Moamer Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom na to da zakon dopušta da se može "otkupiti" do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), bh. glumac to i učinio (platio 36.500 KM) zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.