Foto: Tuzlanski.ba

Baš kao što je odavnina svima nama poznato, majku prirodu treba njegovati. Ovo čudo koje postoji od nastanka čovjeka, zasluženo je za stvaranje pogodnih uvjeta za život svih živih bića na našoj planeti. Čovjek svojim nemarom, nepažnjom, uzhitrenošću ruši ono najdragocjenije!

LDIProteklih godina u našoj državi pokrenut je ekološki projekat „Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan" koji je posvećen rješavanju problema divljih deponija koje u jednom danu trebaju biti očišćene, po uzoru na Estoniju i Sloveniju koje su prve organizovale i uspješno sprovele takvu akciju, a Udruženje građana „Ruke" tu akciju sprovdi i na teritoriju Bosne i Hercegovine. Sporedni ciljevi ovo projekta jesu da povećaju svijest građana o brizi čovječanstva prema ekologiji pa će tako same zajednice uz lokalno djelovanje građana biti unaprijeđene u čiste i zdrave okoline.

U našem gradu Tuzli, akciju „Let's do it - očistimo zemlju za jedan dan" i ove godine sprovest će tim ambicioznih, spremnih, motivisanih i zaista odgovornih mladih ljudi. Organizacijski, Udruženje građana „Multi" Tuzla ove godine pomoći će timu od 25 mladih ljudi da zajedno u jednom danu budu ujedinjeni za ljepšu i čišću okolinu!

LDI1

Pripreme za veliki dan uveliko već traju, iz LDI tima Tuzla najavljuju da će do 18. maja pozivati građane da im se pridruže u ovom ekstremnom čišćenju naše okoline. Takođe, pozivaju sve zainteresovane mlade ljude da im se priključe u organizacijskom timu i da kroz druženje i rad dodaju svoj doprinos ovom eko projektu.

Poziv je otvoren za sve vladine i nevladine organizacijane kao i za sve ostale javne i privredne subjekte koji na bilo koji način mogu pomoć mladim entuzijastima u cilju uljepšavanja naše okoline.

Tuzlanski.ba