Foto: Tuzlanski.ba

Smiješne, simpatične i što je najvažnije izuzetno praktične inovacije...

vikendica-inovacija

U pitanju je vikendica u mjestu Šatrovići, između Brčkog i Čelića. Fotografije je poslala čitateljka našeg portala i rekla da se radi o inovacijama na vikendici njenog djeda. Djed inače ima 78 godina, živi u Tuzli ali vikendom redovno odlazi na vikendicu.

- Prva inovacija koju možete vidjeti je čuveni "Mačkobran", Prvobitno je bio napravljen samo sa ekserima, međutim efekta nije bilo jer su mačke redovno preskakale i vršile nuždu u verandi kuće. Nakon toga djed je samo postavio dodatak u vidu grančice od koje je napravio luk, nakon toga nikada više mačke nisu ulazile. Sada mačke ne ulaze i nema ih ali mačkobran je ostao kao uspomena, objašnjava nam tajnu djedove inovacije naša čitateljka, te pojašnjava dalje: 

- Druga inovacija je prenosna lampa za vanjsku upotrebu, izuzetno praktična i korisna. Treća inovacija je veoma korisna a radi se o "pokretnom bosanskom plasteniku" bez kojeg bi kako sam kaže, teško mogao. Praktičan i pokretan a što je najvažnije veoma učinkovit i koristan.

staklenik234

Na kraju možemo zaključiti da se radi zaista o simpatičnim inovacijama ali i nazivima istih koje su nas usitinu nasmijale. U okruženju zaluđenom računarima i društvenim mrežama bijeg i boravak u djedovoj oazi simpatičnih inovacija pravo je bogastvo. Djede, svaka čast, vaše inovacije, zlata su vrijedne! (Tuzlanski.ba)