Kolega novinar upozorava: Ne vozite bez prijeke potrebe!
Foto: Tuzlanski.ba

Sportski novinar Sinan Sinanović putem svog Facebook profila objavio je fotografiju dionice puta koja vodi od Sarajeva prema Tuzli.

Možemo vidjeti da je snijeg već uveliko prekrio kolovoz i da se saobraćaj odvija otežano i usporeno.

"Ovako izgleda put prema Tuzli iz pravca Sarajeva. Ne vjerujte onima što nas stalno lažu i javljaju da su putevi prohodni i da se saobraćaj odvija bez problema i zastoja" - napisao je Sinanović i dodao:

"Putevi nisu prohodni. Uopšte ga službe ne čiste, nema grtalica, niko ne posipa sol. Ono minimalno prohodnosti vozila su sama napravila" - opisuje urednik Avazovog sporta.

Sinan Sinanović koji se jutros zaputio iz Sarajeva prema Tuzli savjetuje da se na put ne kreće bez prijeke potrebe.

"Šta me tek čeka kad dođem na Karaulu, vidjet ćemo" - napisao je uz konstataciju da jedino objavljivanjem ovakvih fotografija možemo "natjerati" ne samo radnike, ne samo šofere već direktore službi da ne štede sol i ne ćuvaju vozila u garažama. Već da čiste puteve jer su za tu namjenu dobili značajna sredstva.

"Šta ako je nedjelja. Sportski pozdrav i sretno svima koji putuju" - napisao je na kraju Sinan Sinanović. (Tuzlanski.ba)

Saobraćaj se odvija po mjestimično mokrom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz mjestimično zasniježen, a izdvajamo putne pravce: Prozor-Gornji Vakuf, Livno-Šujica, Kupres-Kolo-Tomislavgrad, Glamoč-Priluka-Mlinište kao i puteve na širem području Kantona Sarajevo. Na području jugozapadne Bosne, vozače upozoravamo na povremene jake udare vjetra.

Na jugu zemlje trenutno se saobraća po pretežno vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila, navode iz BIHAMK-a.