KO SDPBiH Tuzla: Premijer TK iznio niz neistina i hvalio se našim donedavnim radom
Foto: Tuzlanski.ba

Služba za informisanje KO SDPBiH Tuzla danas se oglasila saopštenjem za javnost u kojem navode:

Povodom neistina iznesenih na press konferenciji Vlade Tuzlanskog kantona, na kojoj se jučer obratio premijer TK, KO SDPBiH Tuzla želi javnost upoznati sa slijedećim činjenicama:

Plate izabranim i imenovim dužnosicima o kojima je govorio Kantonalni premijer su povećali Predsjenik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i predsjednik Skupštine TK, Žarko Vujević, a ne prethodna Vlada TK.

Vezano | Od ukupno 18, u prvih mjesec dana Vlada TK u potpunosti realizirala 5 mjera

Podsjećamo da je Vlada TK, koju je predvodio SDP u jednogodišnjem mandatu povećala primanja svim budžetskoim korisnicima (policija, zdravstvo, obrazovanje, državna služba) za oko 10,5% i dogovorila dodatno povećanje od 15% u martu ove godine, što je spriječeno kupovinom preletača i nasilnom smjenom Vlade.

Aktuelni premijer TK se hvali povećanjem naknade za boračke kategorije, a istina je slijedeća, da je povećanje naknade za boračke kategorije ugrađeno u ovogodišnji Budžet TK od strane prehodne parlamentarne većine i Vlade TK, koji je predvodio SDP.

Projekat uvođenja elektronskih knjižica je projekat, koji je završen u mandatu prethodne Vlade TK što nema nikakve veze za aktuelnom Vladom i aktuelnom parlamentarnom većinom.

Ono što sa čime se može pohvaliti aktuelna Vlada TK, koju predvodi SDA je, da su uspjeli ono što do sada nije uspio niko, a to je, da su za prvih 10 dana smijenili 100 ljudi, te zaposlili svoje prelatače.

Jedan od ključnih ciljeva Valentinovo koalicije, za rušenje prethodne Vlade TK i bio je da se hvali našim radom i aktivnostima pred izbore.