GMS: Započeta realizacija projekta „ Modernizacija informatičkog kabineta"
Foto: Tuzlanski.ba

Uspješno započeta realizacija projekta koji za cilj ima unapređenje nastave iz informatike, odnosno informatički kabinet bi dobio modernu i savremenu tehnološku opremu s kojom bi se produktivnost i kvalitet nastave mnogo povećao.

Amb-logo-engelsk-2CE00Danas se razvoj zemalja mjeri brzinom interneta, pa se analogno time i razvoj škola mjeri kvalitetom informatičke opreme koju ta škola posjeduje odnosno kvalitetom informatičkog kabineta, te smatramo da je ulaganje u informatički kabinet neophodno za razvoj škole i napredovanje nastavnog procesa.

Modernizacija kabineta dovodi do većeg razumjevanja nastave iz predmeta informatike, dobija se veliki broj informatički potkovanih učenika koji će imati odličnu podlogu za dalji rad u ovom sektoru, profesorima škole će biti lakše prilikom predavanja a i sama nastava će biti zanimljivija učenicima. Osim što će kabinet povećati kvalitet rada i nastave predmeta informatike tako će i unaprijediti i rad informatičke sekcije te brojnih drugih sekcija koje se koriste kabinetom informatike ( foto sekcija, novinarska sekcija ... ).

-Važnost ovog projekta prepoznala je Norveška ambasada ( Royal Norwegian Ambasy ), koja je pristala da opremi naš informatički kabinet, sa nova 32 računara u vrijednosti od 35 500 KM, te je samo otvaranje informatičkog kabineta zakazano za mjesec septembar, za početak nove školske godine 2013/2014.

-Ovaj projekat je djelo našeg učenika Kenana Hadžihasanovića, koji veliku zahvalnost pripisuje : aktivu profesora informatike Gimnazija " Meša Selimović", prof.demokratije Nihadu Smajiću, Menadžmentu škole pod vođstvom direktorice Azre Gazibegović, pedagogici Zekiji Mešić, volonterima i Amiru Mujačiću - asistentu koordinatora projekta.

- Pored samog unapređenja informatičkog kabineta, projekat ima za cilj i edukaciju starije ženske populacije, kao i romske populacije u novoopremljenom kabinetu, koji će zahvaljujući Norveškoj ambasadi biti u funkciji na početku nove školske godine, kada će i početi edukacija.

-Zahvaljujemo se i Centru za razvoj daljinskog obrazovanja pri Univerzitetu u Tuzli, kao i Općini Tuzla koja je podržala naš projekat. (Gimnazija „Meša Selimović“)