Dojava o postavljenim bombama u Predsjedništvu BiH bila je lažna, utvrđeno je KDZ pregledom koji je okončan prethodne noći.

Dojava o postavljenoj bombi u Predsjedništvu BiH bila lažna
Foto: Arhiva

Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Jelena Miovčić potvrdila je Feni da je KDZ pregled izvršen u sva tri kabineta koja koriste članovi Predsjedništva BiH i da ništa nije pronađeno.

"Jučer smo u poslijepodnim satima zaprimili prijavu koja se odnosi na navodnu postavljenu bombu u prostorijama Predsjedništva BiH. Službenici SIPA-e su po uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH izvršili KDZ pregled prostorija sva tri kabineta koje koriste članovi Predsjedništva BiH i tom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna", kazala je Miovčić.

Vezani članak U Predsjedništvo BiH stigla dojava o postavljenoj bombi: "Ovo je zbog lošeg odnosa prema Rusiji"

Ona je istakla da danas slijedi nastavak aktivnosti.

"U toku dana će naši službenici po uputama postupajućeg Tužioca Tužilaštva BiH u prostorijama televizije N1 izvršiti uviđaj na računaru urednice te televizije na koji je zaprimljen prijeteći e-mail o postavki bombe. E-mail je zaprimljen sa trenutno nama nepoznate adrese na računar urednice televizije N1 koja je obavijestila SIPA-u o zaprimljenom e-mailu", kazala je Miovčić.