Dodik: U vremenu smo kada nema oklijevanja, Deklaracija je suštinski nacionalni dokument
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će deklaracija koja je danas usvojena "rehabilitovati srpske nacionalne interese i da će svi biti ponosni na njeno usvajanje".

Dodik je ponovio da neće odustati od toga da se 15. februar obilježava i kao Dan Republike Srpske, a da 9. januar kao Dan nastanka Republike Srpske.

"Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na mnoge izazove i na ono što treba činiti u budućnost”, rekao je Dodik na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske.

Dodik smatra da samo srpski državni i nacionalni interes nemaju alternativu.

“Deklaracijom se obuhvataju svi važni aspekti naših odnosa”, rekao je Dodik.

Vezano | Vučić: Srpski narod najviše želi mir i da u slozi živi sa svojim komšijama

Dodik je istakao da će deklaracija biti usvojena i skupštinama Srpske i Srbije, a odnosi na položaje i odgovore na najaktuelnija pitanja.

“Neki će misliti da to nije dobro, ali danas smo u vremenu kada nema oklijevanja”, rekao je Dodik i istakao potrebu da srpski narod rehabilituje svoju snagu.

“Ovaj Sabor nas povezuje sa onim što je uradio car Dušan kada je proklamovao i kazao ono što je nama bitno; da se moramo okupiti oko izazova koji su oko nas. Deklaracijom se obuhvataju svi važni aspekti naših odnosa”.

Vezano | Pismo Lavrova učesnicima “Svesrpskog sabora”: Nastavit ćemo graditi novi svjetski poredak

“Zajedno ćemo obilježavati 15. februar kao Dan RS, ali ćemo ostati privrženi činjenici da je Republika Srpska nastala 9. januara”, kazao je Dodik.