Foto: Tuzlanski.ba

Lamija Berković, učenica osnovne škole, pobijedila je u nagradnoj igri "Ovako izgleda moje Dukat mlijeko" i za svoju školu osvojila vrijednu nagradu

rjesenjeMliječna kompanija Dukat BiH nedavno je organizovala zanimljivo i edukativno takmičenje za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda pod nazivom "Ovako izgleda moje Dukat mlijeko" u kojem su učenici, uz pomoć svoje mašte, kreirali pakovanje Dukat mlijeka.

Na Dukatovu adresu je pristiglo hiljade dječijih radova, a za najbolji rad proglašen je crtež Lamije Berković, učenice Osnovne škole Kladanj, koji će biti na limited edition pakovanjima Dukatovog mlijeka. Pobjednica je za svoju školu osvojila vrijednu nagradu – savremeni informatički kabinet i mnoge druge vrijedne nagrade.

S tim u vezi, jučer je u OŠ Kladanj upriličeno svečano otvaranje informatičkog kabineta na kojem je predstavljen i izgled novog Dukatovog mlijeka. Pored pobjednice takmičenja Lamije Berković, na svečanom otvaranju kabineta su prisustvovali i voditelj marketinga kompanije Dukat BiH Haris Kadenić, direktor OŠ Kladanj Sead Ahmetspahić, predstavnici općinskih vlasti i roditeljskog vijeća.

Tom prilikom pobjednica kreativnog takmičenja Lamija Berković je kazala da je veoma sretna što je baš njen rad na ovom takmičenju odabran kao pobjednički. "Veoma se radujem što je moja škola dobila ovaj kabinet i veoma sam ponosna na to što će svi u BiH vidjeti kako izgleda moje Dukat mlijeko", dodala je Lamija.

"Iskreno se nadamo da smo učenicima Osnovne škole Kladanj sa novim informatičkim kabinetom olakšali proces usvajanja novih znanja. Vjerujemo da će od sada nastava biti mnogo zanimljivija, te da će ovo biti dodatni motiv učenicima da razvijaju svoju kreativnost i ulažu u znanje. Projekat Moje Dukat mlijeko je samo jedna u nizu akcija koje je naša kompanija sprovela u ovoj godini kako bi dala poticaj obrazovanju i razvoju naše djece poput stipendiranja najboljih učenika i studenata u BiH ili otvaranja parkova za najmlađe", kazao je voditelj marketinga kompanije Dukat BiH, Haris Kadenić.

dukat-pakovanje

Pored pobjednika, Dukat je vrijednim paketom svojih proizvoda nagradio i dodatnih 10 radova. Tako su nagrade dobili:

Vincent Pilatić (O.Š. "Marko Marulić", Ljubuški),

Emina Karzić (O.Š. "Hamdija Kreševljaković", Kakanj),

Medina Čengić (O.Š. "Aleksa Šantić", Sarajevo),

Aleksandar Andrija Stanković (O.Š. "Boško Buha", Štrpci),

Latifa Pršeš (O.Š. "Avdo Smajlović", Sarajevo),

Rijad Velagić (O.Š. "Teočak", Teočak),

Petko Avram (O.Š. "Aleksa Šantić", Vojkovići, Istočno Sarajevo),

Merima Ibreljić (O.Š. "Safvet beg Bašagić", Gradačac),

Ajna Skopljak (O.Š. "Kulin Ban", Tešanj),

Bakir Omerović, (O.Š. "Maglaj", Maglaj).

Svim sudionicima takmičenja "Ovako izgleda moje Dukat mlijeko", kompanija Dukat BiH se zahvaljuje na uloženom trudu i kreativnosti, a roditeljima i nastavnicima na podršci koju su dali ovom takmičenju i svojim mališanima. (seebiz.net)