DF: “Osmorka” predala budžet FBiH u ruke HDZ-a
Foto: Tuzlanski.ba

"U znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja Osmorci i uvođenje u potencijalnu vlast, predstavnici Osmorke na pladnju su predali BUDŽET Federacije BiH Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ-u)", naveli su danas iz Demokratske Fronte.

“U prilogu tome govori činjenica da će novcima svih građana Federacije BiH većinom raspolagati zavodi, uprave, agencije i druga javna preduzeća koja su u potpunosti pod kontrolom HDZ-a. Zabrinjava i činjenica da su milioni maraka iz budžeta Federacije BiH namijenjeni za edukaciju policijskih službenika i policajaca ZHK-a, dok se istovremeno Federalna uprava policije suočava sa poteškoćama, uz ostalo i u vidu nedostatka osnovne opreme za rad”, dodaju iz DF-a.

“Dodatna činjenica da je Vlada Federacije BiH prihvatila amandmane HDZ-a, potvrđuje naše navode. Osmorka kroz udovoljavanje HDZ-u, iz budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje. Nerijetko upravo onih koji rade protiv Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine”, zaključuju iz DF-a.

Parlament FBiH je razmotrio Budžet, uloženo je oko 50 amandmana, Vlada FBiH se još nije zvanično izjasnila. Sjednica Predstavničkog doma PFBiH koja je počela jučer, nastavljena je danas.