Foto: Tuzlanski.ba

Dario Matić, mladi tuzlanski fotograf, već nekoliko godina je vrijedni bilježnik događaja u životima ovog grada i njegovih ljudi.

DARIO-MATIC

U svijet fotografije je ušao iz svijeta sporta, a nedavno je iskustvo, znaje i opremu okvirio u vlastiti foto studio.

- Kroz moje djetinjstvo su se uporedo javile i razvijale dvije ljubavi – jedna prema fotografiji, a druga prema sportu, tačnije atletici. Sportom sam se aktivno bavio do svoje 20 godine kada moj angažman sportiste prerasta u obavljanje administrativnih poslova za sportske klubove. Iza mene je ogromno iskustvo koje sam stekao na preko 500 raznih događaja od Kine, Njemačke, Austrije, Grčke, Poljske, do zemalja u okruženju u naše BiH – ističe Dario Matić.

Student je Fakulteta informacionih tehnologija u Banja Luci, a fotografsko znanje je dodatno usavršio i na SAE institutu u Beogradu.

Vremenom je počeo bilježiti i događaje i kulturi, umjetnosti, svijetu mode, proslavama, eventima, te svoju arhivu upotpunjavati portretima, prirodnim ljepotama... Svoje radove je izlagao i na izložbama.

fk-sloboda-tekma

- Oprema i želja je ono što mi daju originalnost i kvalitet. Kako sportiste inspiriše pobjeda, tako i mene dobro zabilježena fotografija. Jednostavno fotografišem i nastojim da slika istakne prirodnu ljepotu od čega se razlikujem od drugih fotografa koji dosta ulažu u korekciju fotografije, ne ostavljajući „dušu" uslikanog – govori Dario.

Stoga, ukoliko organizujete neki važan događaj, vjenčanje, rođendan, odbranu i proslavu diplomskog, želite trajno zabilježiti neki važan momenat, mladi ste, a želite profesionalni book? Ne dopustite da Vam sve to protekne nezabilježeno, kontaktirajte Daria.

Onima koji se žele uvjeriti u kvalitet onoga što radi, poručuje:

- Da Vaše fotografije, gdje god bile zabilježene, budu žive i imaju dušu, šta drugo reći osim... stojim Vam na raspolaganju. Više informacija možete naći na njegovoj WEB stranici i Facebok Fan stranici.

{igallery id="9218" cid="266" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="30"}