Crna ovca: Radio "Vesta" i Baga Sound iz Tuzle i radio "Naša djeca" iz Zenice
Foto: Tuzlanski.ba

Na web portalu Tuzlanski.ba vikendom možete pratiti emisije o talentovanim i nadarenim ljudima u BiH koji zaslužuju medijski prostor.

crna-ovca217

Nakon uspješne prve sezone serijala «Crna ovca» na BHTV1, i između novih snimanja, odlučili smo vas obradovati sa 12 novih priča, koje će biti prikazane na Youtube kanalu magazina Crna ovca, kao i na internet portalima iz svih dijelova BiH. Svake nedjelje ili ponedjeljka u večernjim satima na web portalu Tuzlanski.ba će biti postavljena jedna od novih šest epizoda.

"Crna ovca" je televizijska verzija istoimenog banjalučkog vodiča za urbanu kulturu i umjetnost. Voditelji Dejan Andrić i Gordana Ristić, i sami crne ovce, na spontan i duhovit način upoznaju vas sa kreativcima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Da podsjetimo, u emisiji predstavljamo dizajnere, fotografe, ulične performere i razne druge umjetnike i urbanu ekipu različitih profila.

Emisija je nastala kao želja da se ovim talentovanim i nadarenim ljudima da medijski prostor koji oni zasigurno zaslužuju. Ovo je samo mali pokušaj, da i vi saznate nešto o njima , njihovim životima i iskustvima. Emisija je snimljena uz pomoć produkcijske kuće "Villa Hills Consulting", udruženja "Evropske konekcije" i Američke ambasade u Sarajevu.

U prošlim epizodama objavili smo emisije o Red Bull Freestyle fudbalerima iz Sarajeva i Libertango sekstetu iz Banjalukeumjetniku Damiru Nikšiću i Art kinu Kriterion iz Sarajeva, zatim o Danijelu Karaliću i Tuzlaku Jasminu Kurtiću. Ovaj put pogledajte emisiju u kojoj su predstavljeni Radio "Vesta", sa poznatim Baga Sound bendom iz Tuzle, i Radio "Naša djeca" iz Zenice.