Foto: Tuzlanski.ba

Članovi turske Fondacije za streličarstvo koji se nalaze u posjeti Sarajevu, obišli su mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića na šehidskom mezarju Kovači, javlja Anadolu Agency (AA). 

U Sarajevu je danas simboličnim ispaljivanjem prve strijele počeo 4. međunarodni Fetih kup u streličarstvu, takmičenje koje u Turskoj organizuje Fondacija za streličarstvo. Međunarodni Fetih kup u streličarstvu je takmičenje na kojem će učestvovati 455 takmičara iz 44 zemlje, među kojima 128 takmičara u disciplini modernog streličarstva i 327 u disciplini tradicionalnog streličarstva. Takmičenje će trajati do 29. maja.

Tim povodom, u Sarajevu se nalaze predstavnici Fondacije za streličarstvo, kako bi predstavili to takmičenje. U delegaciji se nalazi predsjednik Upravnog odbora turske Fondacije za streličarstvo Haydar Ali Yildiz, te član Upravnog odbora fondacije Bilal Erdogan, sin predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, kao i načelnik općine Beyoglu Ahmet Misbah Demircan.

Tokom posjete mezarju na Kovačima u pratnji turske delegacije bio je ambasador Turske u BiH Cihad Erginay. Nakon toga, posjetili su i Memorijalnu galeriju Srebrenica i klanjali džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji. (Tuzlanski.ba)