Ovo fino meksičko jelo zaista se brzo priprema, a možete ga praviti s različitim punjenjima. Mi predlažemo zgodan ljetni mix koji lako možeš napraviti u grill tavi.
Sastojci:
- 100 grama šampinjona
- tikvica
- crvena paprika
- 1 veći luk
- 100 grama kozjeg sira ili ribanog polumasnog sira po želji
- pesto
Postupak:
1. Nasjeckaj gljive, papriku, luk i tikvice, začini po želji te ih na jako malo maslinova ulja poprži na grill tavi.
2. Prebaci povrće u posudu, a ostatak ulja iz tave prebriši papirnatim ubrusom kako bi upila višak masnoće
3. Na tanjir stavi prvu tortillu, polovicu premaži pestom, napuni povrćem i nadopuni sirom (rubovi neka ostanu prazni)
4. Tortillu preklopi i stavi na zagrijanu grill tavu te peci sa svake stane pola minute. Sir će se rastopiti i spojiti rubove te tako upotpuniti ovo ukusno jelo
Quesadille možeš puniti raznim kombinacijama: sir, šunka, pršut, tuna, piletina, kukuruz, masline...šta god volite! (Index Rouge)