Okončana agonija na tuzlanskom aerodromu: Putnici osam sati čekali let, nakon odgađanja leta traže povrat novca (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Let za Dortmund sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, planiran je bio jutros za 5.50 sati. Nakon završene uobičajene procedure počela je kako putnici navode, prava agonija. Da se letovi zbog nepovoljnih vremenskih uslova odgađaju, normalna je pojava na brojnim aerodromima, međutim problem je jer su let su čekali skoro 8 sati bez ikakve informacije kada bi avion za Dortmund mogao poletjeti i da li će uopšte poletjeti.

Nakon višesatnog čekanja let za Dortmund je otkazan.  Kako navode, razočarani putnici, nakon izvršenog čekiranja, ostali su bukvalno zarobljeni u neuslovnim aerodromskom prostoru.

"Problem je jer smo satima čekali, tačnije bili zarobljeni a da se niko nije udostojio da nam pruži bilo kakvu informaciju o razlozima odgađanja i višesatnog čekanja, toliko putujem, ovo nikada nisam doživio, čak ni dovoljno stolica za sve putnike nije bilo a o uslovima na aerodromu bolje da i ne govorim. Sramota je da u odete u wc a da nemate ključa da se zaključate da morate jednom nogom držati vrata da neko ne uđe, ovo je bila prava agonija." za Tuzlanski.ba navodi jedan od vidno razočaranih i nervoznih putnika.

Putnici su nezadovoljni, a prema saznanjima našeg portala situacija je na rubu incidenta, obzirom da putnici traže povrat novca jer ih je prema njihovim riječima neko očigledno manipulisao i lagao. Redakcija portala Tuzlanski.ba pokušava kontaktirati upravu međunarodnog aerodroma Tuzla, ali se do momenta objavljivanja niko nije javio.  (Tuzlanski.ba)

let-dortmund