Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Voz vukao ženu cijelu jednu stanicu, mašinovođa pod istragom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Na šokantnom video snimku iz rimskog metroa vidi se mašinovođa kako jede prije nego što pogleda u retrovizor, nakon čega voz počinje da ubrzava vukući ženu priklještenu vratima zadnjeg vagona.

Nesretna žena, 43-ogodišnja Beloruskinja Natalija Garkovič, je izgleda nosila torbu u desnoj ruci u trenutku kada je ušla u voz. Ona se, međutim, ubrzo predomislila i zakoračila unazad, kada su je vrata pri zatvaranju priklještila.

Voz ju je potom povukao za sobom, na opšte užasavanje ljudi na stanici. Nekoliko njih bezuspješno je pokušalo da je izvuče i da skrene pažnju mašinovođi šta se događa.

Natalija je, na sreću, uspjela da preživi priljubivši se uz voz što je više mogla, dok su putnici u vagonu na sve načine pokušavali da joj pomognu. Jedan od njih je pokušao da zaustavi voz povlačeći bezbjednosnu kočnicu, ali bez uspjeha.

Putnici su, u nekom trenutku, na silu uspjeli da otvore vrata pa je nesretna ženu upala u vagon.

Voz se zaustavio tek na sljedećoj stanici i tada je mašinovođa shvatio šta se dogodilo. Potom je zaustavio saobraćaj na stanici i pozvao spasioce.

Natalija Garkovič je hospitalizovana sa teškim povredama, zbog kojih je imala operacije karlice i lica.

Advokat mašinovođe izjavio je da je njegov klijent potpuno poražen ovim događajem. Mašinovođa je suspendovan i protiv njega se vodi istraga. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , , ,