Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sveštenik putem interneta prenosio propovijedi, a onda se zapalio…

Preuzmite sliku

Popularno

Zbog pandemije korona virusa u svijetu i u župi u Plymouthu uveli su video propovijedi, nastojeći potaći župljane da se ne udalje od vjere i od crkve, a jedan se sveštenik zapalio pred gledaocima

Britanski sveštenik je tokom prve propovijedi održane putem interneta od svojih župljana dobio i više pažnje nego što je očekivao nakon što se slučajno približio gorućoj svijeći pri čemu mu se zapalio džemper.

Sveštenik župne crkve u Plymouthu, Stephen Beach, na kraju internet propovijedi iz svog je stana u nedjelju pozvao župljane da razmisle o iskustvu iščekivanja u doba korona virusa.

– Divno je na trenutak zastati u nazočnosti Božjoj i postaviti sebi pitanje: Gospode Bože, šta nam poručuješ? I nakon toga, naravno, čekati Njegov odgovor. Upravo…. – nastavio je sveštenik, iznenada shvativši da se lijevim ramenom previše približio plamenu upaljene svijeće koji je zahvatio dio njegova džempera.

– Oh, oh, upravo sam se zapalio – uzviknuo je, gaseći plamen puhanjem i udaranjem rukom po džemperu.

Zbog pandemije korona virusa u svijetu i u župi u Plymouthu uveli su video propovijedi, nastojeći potaći župljane da se ne udalje od vjere i od crkve, kazao je sveštenik Reutersu.

– Moja porodica ‘oduševljena’ je mojom prvom video propovijedi – kazao je uz smijeh Beach.

– Posebno je razveselila moje najmlađe unuke koji pitaju kad će se djed ponovo zapaliti – dodao je.

Video je na Twitteru podijelila kćerka od Beachovog brata, što je razveselilo župljane i sve ostale koji su ga pogledali.

U internet porukama mnogi su napisali da se već dugo nisu tako slatko nasmijali, a neki su obećali da će svešteniku kupiti novi džemper. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje