Srijeda, 19. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stijena pala na cestu, vozači za dlaku izbjegli smrt (VIDEO)

Nekolicina tajvanskih vozača imala je u utorak ludu sreću. Naime, stijena koja je pala na cestu sve ih je za dlaku promašila, što sigurno ne bi bio slučaj da je pala koju stotinku ranije ili kasnije.

Zastrašujući prizor je kamerom na vozilu zabilježio 38-godišnji gospodin Tsai, koji je medijima prepričao da je samo trenutak ranije usporio jer ga je preticao kamion koji se također vidi na snimci.

“Silom je htio ispred mene uoči ulaska u tunel. Pustio sam ga da prođe jer je s kamiona padalo kamenje i nisam htio da mi ošteti vozilo kupljeno prije samo tri mjeseca”, prepričao je situaciju Tsai, čije je odluka da drži razmak praktički spasila i vozača BMW-a koji se nalazio iza njega, prenosi portal Dnevnik.hr.

Za snimku su u međuvremenu doznale i tamošnje službe koje se brinu o sigurnosti na cestama, te je rečeno da je stijena pala s visine od tridesetak metara.

U saopćenju je također navedeno da je odron najvjerovatnije uslijedio kao posljedica zemljotresa koji je zadesio taj kraj početkom februara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,