Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potresne snimke ubijanja pasa na Baliju: Otrovno meso prodaju turistima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Na internetu su objavljene potresne snimke zlostavljanja i ubijanja pasa u jednom od najpoznatijih turističkih odredišta na svijetu.

Otok Bali je omiljeno odredište turista diljem svijeta te najrazvijeniji indonezijski otok. Istraživanje organizacije za zaštitu životinja Animals Australia otkrilo je užasavajuću činjenicu da na otoku masovno i brutalno ubijaju pse, a zatim turistima prodaju meso tvrdeći da se radi o piletini.

“Svakodnevno hvataju pse, zatvaraju ih u kaveze i vežu im noge i njuške, a zatim ih brutalno kolju”, objavila je Animals Australia.

“Pse prvo danima drže ovako zatvorene, bez hrane i vode, a posao im cvjeta. U Baliju je svake godine ubijeno sedam puta više pasa nego na zloglasnom festivalu Yulin u Kini”, objavila je organizacija.

Najviše psećeg mesa kao piletinu nude ulični prodavači, a čak oko 70 posto restorana također prodaje pseće meso. Označavaju ga nazivom “satay” i turistima govore da to znači “piletina”.

“Obučen sam za ovaj posao, ali ništa me nije moglo pripremiti na ovakvu brutalnost”

Animals Australia poslala je na Bali tajnog istražitelja koji je izjavio: “Počeo sam istragu u potpuno nereguliranoj industriji psećeg mesa. Uskoro su me pozvali da se pridružim bandi koja krade, lovi, truje i ubija pse”.

“Kao istražitelj okrutnosti prema životinjama, obučen sam tako da se mogu s njome nositi, ali ništa me nije moglo pripremiti na ovakvu brutalnost”, rekao je.

Oni koji jedu ovo meso također su u ozbiljnoj opasnosti jer je ono u mnogim slučajevima otrovano te može izazvati oštećenja organa i živaca, upozorio je doktor Andrew Dawson.

Procjenjuje se da svake godine zbog trgovine mesom na Baliju bude brutalno ubijeno oko 70 000 pasa. (Index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,