Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pakistanski novinar izvještavao o poplavama na dosada neviđen način

Preuzmite sliku

Popularno

Posao novinara često zna biti opasan i rizičan, a sve to kako bi javnost dobila relevantnu informaciju sa određene lokacije. Upravo to učinio je novinar Pakistanske televizije G-TV News 

Azadar Hussain novinar je čiji je prilog o poplavama u Pakistanu postao tema svih društvenih mreža. Naime, Hussain je snimio ne bilo kakav prilog o katastrofama koje su zadesile njegovu zemlju.

Odlučio je otići korak dalje u odnosu na svoje kolege koji pretežno sa obala ili čamaca izvještavaju o poplavljenim područjima, te je ušao u rijeku Sind u Punjabu koja mu je dosezala do grla i držeći mikrofon u jednoj ruci izvjestio javnost o količini vode koja je u proteklom periodu napadala na tom području.

TV kuća u kojoj je Azadar zaposlen, G-TV News objavila je video snimak na YouTube-u istakavši hrabrost svog novinara koji je doslovno rizikovao život da bi građane upozorio na rast nivoa vode.

Zanimljiva činjenica jeste da iako nalazeći se u velikoj opasnosti, strah i nervoza se na licu Hussaina nisu vidjeli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje