Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Klinci su vam na Facebooku, obavezno pogledajte ovaj video!

Preuzmite sliku

Kako bi javnost upozorio na opasnosti koje prijete djeci koja koriste Facebook, poznati youtuber Coby Persin odlučio je provesti socijalni eksperiment na koji ga je potakao događaj od prije mjesec dana kada je otac svoju kći spasio od seksualnog zlostavljanja.

Naime, Coby je u dogovoru s roditeljima na Facebooku komunicirao s tri maloljetne djevojčice. Otvorio je lažni profil i nakon samo nekoliko dana uspio ih nagovoriti da se nađu.

Iako je sve ukazivalo na opasnost, djevojčice su redom pristajale na sastanke, a jedna od njih je čak ušla i u nepoznati kombi. Na svu sreću, radilo se samo o eksperimentu, a tamo su ih dočekali i roditelji koji su im objasnili šta se moglo dogoditi.

Psihologinja dr. Barbara Greenberg upozorila je da slučajeva u kojima tinejdžeri razgovaraju sa strancima i nalaze se s njima, ima puno više nego roditelji misle: “Ne radi se o tome da tinejdžere nije briga za rizike. Ono što se događa s tinejdžericama jest to da smatraju da su koristi puno veće od rizika. Uzbudljivo je dobiti pažnju muškarca pa o tome razmišljaju više nego o opasnostima”. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,