Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gest sina oduševio internet: Ocu otplatio hipoteku za kuću pa poručio, “tata možeš u penziju…”

Preuzmite sliku

Popularno

Zvijezda društvenih mreža, Jamie Nyland (24) otplatio je hipoteku za kuću svojih roditelja, pa snimio dirljiv trenutak kad je ocu objavio vijest da može u prijevremenu penziju. No, on ga je – iznenadio

Zvijezda društvenih mreža, Jamie Nyland (24) iz Gloucestershira, otplatio je hipoteku svog oca Richarda i snimio dirljiv trenutak kada je to ocu saopćio.

Nyland ima preko 2,3 miliona pratitelja na TikTok-u, a početkom sedmice objavio je snimak na kojem ulazi u očevu spavaću sobu i dobacuje mu ključeve kuće.

– Zašto mi ih daješ? – upitao je njegov otac, a Jamie odgovara: ‘Upravo sam otplatio vašu hipoteku. Nazvao sam banku i isplatio svaki novčić duga koji ste još imali’.

@jamie.nylandHe deserves this.. ❤️

♬ Home – Edith Whiskers

Kad mu je sin rekao da su sada vlasnici kuće, odnosno da se pomalo mogu povući u penziju, Richard je odmahivao glavom u nevjerici, dok ga je sin uvjeravao da je to istina.

Richard je ubrzo bio preplavljen suzama i jedva je progovorio. Rekao je sinu da ne može prihvatiti da on otplaćuje njegov dug, no kad je shvatio da je stvar gotova, kroz suze je progovorio: ‘Ti si najbolji sin na svijetu’.

Potom je vratio ključeve sinu, rekavši: U oporuci već piše da je tvoja. Ono što je moje, tvoje je.

Otac smatra da je to jedini način na koji sinu može zahvaliti za raniju mirovinu.

Video završava zagrljajem oca i sina, a u kasnijem komentaru Jamie je pojasnio kako je hipoteku uspio otplatiti zato što je četiri godine objavljivao na platformi Vine, a punih 10 godina na YouTubeu.

– To je bio moj jedini cilj, da otplatim očevu hipoteku – pojasnio je. Korisnici društvenih mreža nahvalili su Jamieja, kao sina ‘prepunog ljubavi i poštovanja’.

Inače, Jamie često snima duhovite klipove sa svojim ocem, u kojima ga stavlja pred neke simpatične izazove, a nedavno je podijelio nekoliko snimaka u kojima je roditeljima zahvalio na svemu što su učinili za njega.

Dirljivi video u kojemu ocu predaje ključeve kuće pregledalo je više od milion ljudi.

– Ti si car, a tvoj otac to zaslužuje – napisao je jedan od komentatora.

Mnogi su napisali da ih je dirljiv snimak rasplakao, prenosi Daily Mail. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,